Biståndshandläggare LSS och SoL

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca. 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, biltestverksamheter och offentlig sektor.

Vi söker nu en ny kollega till vårt team av biståndshandläggare med arbete främst mot LSS. Biståndsenheten består av tre biståndshandläggare som främst arbetar med ärenden utifrån Socialtjänstlagen mot äldreomsorg samt en handläggare som arbetar med ärenden utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Enheten jobbar teambaserat och stöttar, medhandlägger och överför kunskap till varandra för att säkra kvalitet och kontinuitet. Biståndsenheten för äldre och funktionsnedsatta är en del av Socialförvaltningen och leds av Socialchef. Vi samverkar över kommungränserna och ansvarar också för Arjeplog kommuns LSS handläggning.

Vi erbjuder en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och samverkan i det dagliga arbetet. Som biståndshandläggare har du en betydelsefull roll och vårt gemensamma mål är att ge bästa möjliga service och omsorg till våra medborgare. Vi arbetar aktivt med att vara ett effektivt team där vi når resultat tillsammans och i samverkan.

Ditt nya jobb

Arbetet som biståndshandläggare är ett utmanande och stimulerande arbete. I arbetet som biståndshandläggare ingår att utreda, bedöma och fatta beslut i ärenden samt kvalitetssäkra insatserna genom uppföljning. Du kommer att vara en dag i veckan i Arjeplog eller utifrån behov. Du kommer till en grupp där det råder god stämning och gemenskap och där samverkan ses som en nyckel till att nå resultat.
Vår nuvarande LSS handläggare är på väg till en ny tjänst men kommer att finnas kvar i organisationen så hon finns kvar som mentor och bollplank för dig.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har intresse av att arbeta med människor i situationer där livet förändras där du blir en länk till att personen får rätt hjälp. Arbetet innebär att du kommer att ha många olika kontakter, det är omväxlande då du kommer arbeta både självständigt och i team.

krav:
Socionomutbildning
God kompetens inom gällande lagstiftning
Dokumentations- och datorvana samt lätt för att kunna uttrycka dig tydligt och strukturerat i tal och skrift.
Förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ men också att du har god förmåga att samverka
Kunskap/utbildning inom IBIC
B-körkort

Meriterande:
Erfarenhet av myndighetsutövning
Kunskaper i Samiska då både Arjeplog och Arvidsjaur är samiska förvaltningskommuner

Övrigt:
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Arvidsjaurs kommuns gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, Respekt och Professionalitet.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Polisens belastningsregister vid nyrekrytering.

Provanställning kan komma att tillämpas.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Arvidsjaurs Kommun

Ansök härFöretag
Arvidsjaurs Kommun


Plats
Arvidsjaur