Kurator Elevhälsan

Välkommen till Utbildningsförvaltningen i Bodens kommun!

Bodens kommun ligger i Norrbottens kustland, 3 mil från havet. Här bor cirka 28 000 personer. Boden är en modern småstad med närhet till det mesta för ett trivsamt arbets- och fritidsliv.

I Bodens förskolor och skolor ges barn och unga mod och kompetens att möta framtidens utmaningar den visionen arbetar vår utbildningsförvaltning för.

Kunskap, trygghet och goda lärmiljöer är utmärkande i våra verksamheter. Som medarbetare i vår förvaltning kommer Du ha kompetenta kollegor som visar respekt och tolerans och vars stora engagemang skapar arbetsglädje och stolthet. Tillsammans fokuserar vi på att ständigt förbättra verksamheten.

Centrala elevhälsan stödjer skolorna i arbetet att främja elevers lärande, hälsa och utveckling. Uppdraget är främst att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. I den centrala elevhälsan arbetar idag kurator, psykologer, specialpedagog, skolsköterska och skolläkare.

Vi söker nu en vikarie för vår medarbetare som ska vara föräldraledig.

Med det sagt vill vi välkomna dig till vårt gäng! För visst vill Du också ha ett av världens viktigaste jobb?

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker Dig som vill bidra med att utveckla Elevhälsans arbete. I skolkuratorns uppdrag ingår att utföra psykosociala insatser på skolan samt att arbeta enligt det övergripande uppdrag för skolans verksamhet. Du ska vara sakkunnig inom skolan gällande socialt arbete och sociallagstiftning.

I arbetsuppgifterna ingår att Du ska arbeta förebyggande och främjande utifrån ett hälsoperspektiv men också ge stöd åt elever i svårigheter. Du kommer arbeta i nära samarbete med elev, vårdnadshavare, lärare och skolledning. Som skolkurator kommer du att arbeta med grupper så väl som med enskilda elever, även samverkan med externa aktörer ingår i uppdraget.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet inom yrket. Erfarenhet av arbete inom skolan och/eller med barn och ungdomar är meriterande. För rollen som skolkurator är det viktigt att du är självständig, flexibel och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För tjänsten krävs B-körkort.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastningsregistret måstes uppvisas före anställning i förskola och grundskola.

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.

Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnr till respektive kontaktperson, Bodens kommun, 96186 Boden.

Inför rekryteringsarbetet har Bodens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande i denna rekrytering.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Bodens kommun , Utbildningsförvaltningen - Elevhälsan

Ansök härFöretag
Bodens kommun , Utbildningsförvaltningen - Elevhälsan


Plats
Boden