Sommarvikarier till Biståndskontoret

Biståndskontorets huvuduppgift är att utifrån individens behov utreda och bedöma enligt gällande lagstiftning, samt utifrån givna resursramar säkerställa att vård och sociala tjänster av god kvalitet, tillhandahålls till äldre och personer med funktionsvariation.

Vi ansvarar för handläggning av ärenden som avser bistånd enligt SoL (socialtjänstlagen) och LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Vi är indelade i tre enheter där enhet 1 har 12 biståndshandläggare med att utreda och bedöma utifrån lagen om LSS och SoL. På enhet 2 arbetar 18 biståndshandläggare med att utreda och bedöma insatser inom socialpsykiatri och hemtjänst inom ordinärt boende, särskilt boende etc. På enhet 3 arbetar det 23 biståndshandläggare med hemtjänst inom ordinärt boende, särskilt boende etc.

Nu söker vi dig som vill vara en del av vår verksamhet under sommaren, med eventuell möjlighet till förlängning. Vi söker 6 sommarvikarier!

ARBETSUPPGIFTER
Är du ute efter ett meningsfullt sommarjobb inom myndighetsutövning? Då kanske det här är jobbet för dig!

Hos oss ingår du i en arbetsgrupp med andra biståndshandläggare, enhetschef och teamledare.. Som handläggare arbetar du dagligen med att utreda, bedöma och besluta i ärenden enligt SoL och LSS. Som sommarvikarie har du alltid stöd från teamledare och kollegor. Arbetet innebär mycket samverkan med både interna och externa utförare så som hemtjänst, vårdcentral, kommunala förvaltningar, landstinget och försäkringskassan. Därför krävs det också att du känner dig bekväm med att arbeta självständigt och ta eget ansvar för din arbetsdag.

Du använder dator i det dagliga arbetet där du bland annat dokumenterar i vårt system VIVA, och gör bedömningar och utreder i ICF och IBIC. Vi gör även hembesök hos våra brukare och för att kunna ta dig runt kan du använda våra elcyklar, busskort eller bil.

Hos oss tar vi alla ansvar för att hela verksamheten fungerar, och därför kommer du att få hjälpa till där det behövs. Vi är ett gäng som fokuserar på arbetsglädje där vi har en öppen dialog med varandra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller examen från utbildning inom social omsorg, beteendevetenskap med inriktning sociologi. Du kan också ha en pågående socionomutbildning och har genomgått minst en VFU-period. Alternativt studerar du på högskola till beteendevetare och har läst minst fem terminer och har en godkänd kurs i socialrätt.

Det är meriterand om du har erfarenhet av dokumentation och myndighetsutövning. Utreda, bedöma och besluta antingen via arbete eller VFU. Då en stor del av arbetet innehåller dokumentation är det viktigt att du har god förmåga att utrycka dig på svenska, i tal och skrift, samt har goda datakunskaper. Kunskap eller praktisk erfarenhet om socialtjänstlagen (SoL), lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), VIVA eller ICF (bedömningsverktyg) är en fördel. Arbetet kräver flexibilitet vilket gör att det är meriterande om du som söker har B-körkort.

För att trivas hos oss är det viktigt att du har förmågan att planera ditt arbete men också vara beredd på att vara flexibel. Du är en person som tycker om att följa regler och ramar i arbetet, med juridiken som grund. Du är trygg och lyhörd och har lätt för att skapa goda kontakter med andra. Det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv när du gör dina utredningar, och kan se helheten kring vad som påverkar en individ. Du är en person som trivs i högt arbetstempo.

Låter det här som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fyra stabsenheter ekonomi, HR, utveckling samt nämnd- och ledningskansli.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Eskilstuna kommun Vård - och omsorgsförvaltningen

Ansök härFöretag
Eskilstuna kommun Vård - och omsorgsförvaltningen


Plats
Eskilstuna