PTP - programmet söker 4 PTP - psykologer

Inom vuxenpsykiatrin, samtalsmottagning barn/unga samt primärvården

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Vi satsar på framtidens psykologer - Välkommen att ingå i Region Sörmlands PTP-program!

Om oss
Välkommen att ingå i Region Sörmlands PTP-program!
Under 2016 startade Region Sörmland ett uppskattat PTP-program som vänder sig till de ca 20 PTP-psykologer som arbetar inom regionens olika verksamheter. Åtta av PTP-tjänsterna rekryteras och finansieras av PTP-programmet och vi söker nu inför hösten fyra PTP-psykologer inom ramen för programmet. Vår målsättning är att aktivt arbeta för ett PTP-år med hög kvalitet och med många möjligheter till utveckling och gemenskap. Du har din huvudplacering och handledare inom en verksamhet och får inblick och kunskap om andra verksamheter genom studiebesök och auskultationer. Du deltar tillsammans med andra PTP-psykologer i introduktionsdag och regelbundna seminarier och föreläsningar. Studierektor ansvarar för upplägg och fortlöpande utvärdering av PTP-programmet och finns tillgänglig för diskussioner, råd och stöd. Vi uppskattar en öppen dialog kring tankar och önskemål om ditt PTP-år.

I Region Sörmland arbetar ca 7 200 personer inom 120 olika yrken. Huvudorter är Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. PTP-platser kommer den här rekryteringsomgången att erbjudas i Eskilstuna, Strängnäs, Nyköping och Katrineholm. Orterna ligger inom ca 1 timmes pendlingsavstånd från Stockholm. Eskilstuna fungerar även väl att pendla till från Västmanland, Katrineholm lämpar sig väl för att pendla till även från Norrköping.

Samtalsmottagning för Barn/Unga i Eskilstuna:
Mottagningen är en fristående sektion inom Barn – och ungdomspsykiatrin och vänder sig till barn och unga mellan sex till 18 år med lindrig till medelsvår, psykisk ohälsa. Hos oss arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv kring barnets situation inom första linje-vård, både individuellt och i team med flera psykologer och terapeuter. Du träffar barn, unga och föräldrar för kvalificerade bedömningar och rådgivningar, korta behandlingsinsatser samt för gruppbehandlingar.

Psykiatrisk öppenvårdsmottagning i Strängnäs:
Vår verksamhet är en vuxenpsykiatrisk specialistvårdsmottagning med ca 30 medarbetare varav fem är psykologer. Hos oss arbetar du med bl.a. neuropsykiatriska utredningar, bedömningar och olika psykologiska behandlingar, både individuellt och i grupp.

Psykiatrisk öppenvårdsmottagning i Nyköping:
Vår verksamhet är en vuxenpsykiatrisk specialistvårdsmottagning för vuxna med allvarlig, psykisk ohälsa. Hos oss arbetar du med bl.a. neuropsykiatriska utredningar, kvalificerade bedömningar och olika psykologiska behandlingar, både individuellt och i grupp. Du samarbetar i team med kollegor såsom psykolog, sjuksköterska, och läkare.

Vårdcentralen Nävertorp i Katrineholm:
Vårt psykosociala team består av två psykologer och en beteendevetare. Nära samverkan finns med andra yrkeskategorier på vårdcentralen. Hos oss arbetar du med personer som har lindrig till medelsvår, psykisk ohälsa. Efter initial bedömning arbetar du sedan med psykologisk rådgivning och behandling, både individuellt och i grupp.

Dina arbetsuppgifter
Tjänstgöringen på ovanstående arbetsplatser innebär arbete i tvärprofessionella verksamheter där du som psykolog har en central roll. Arbetsuppgifter som kan ingå i PTP-tjänstgöringen är:

• Kvalificerade bedömningar, psykologiska behandlingar och utredningsarbete. Behandlingsarbetet kan ske i grupp eller individuellt.
• Konsultativt arbete och i vissa verksamheter handledning till personalgrupper.
• Stöd och rådgivning.
• Verksamhets- och metodutvecklingsarbete.
• Stöd, råd och kunskapsförmedling.
• Samverkan med både externa och interna aktörer.

Din kompetens
Vi söker dig som har psykologexamen eller får det under vårterminen 2019. Du ska vara nyfiken på ny kunskap, vilja arbeta aktivt med att utveckla dina yrkeskunskaper och med att utvecklas i din yrkesroll. Empatiskt förhållningssätt och personlig lämplighet är centralt vid rekryteringen. Meriterande är att du har erfarenhet av arbete inom vård- och omsorg.

Du ska ha förmåga att arbeta självständigt. Då teamarbete utgör ”ett nav” i samtliga verksamheter ska du även vilja, och ha förmåga, att arbeta tillsammans med andra. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Kunskap i flera språk är av värde. Vi önskar sökanden från olika kulturer och bakgrund. Inom vissa verksamheter krävs B- körkort.

Vi ser gärna att du är intresserad av att i framtiden arbeta inom Region Sörmland och att du har anknytning till närområdet.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tidsbegränsad anställning, 1 år heltid. Tillträde 1 september 2019, eller enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Studierektor för PTP-programmet Nina Stühmeyer, 072-143 19 46.
HR-specialist Ann-Katrin Nyberg, 070-528 74 47.
Facklig kontakt Psykologföreningen Hanna Falk, 016-10 34 66.
Övriga fackliga företrädare söks via växeln, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss och bli del av PTP-programmet i Region Sörmland!!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-03-24.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Region Sörmland

Ansök härFöretag
Region Sörmland


Plats
Eskilstuna