Behandlingsassistent

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan.

SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som behandlingsassistent och som tycker om att arbeta med särskilt vårdkrävande ungdomar. Tjänsten är varierad både vad gäller arbetsuppgifter och arbetstider. Arbetet innebär att bedriva behandling samt att delta i ungdomarnas dagliga vård och omsorg, ADL-träning, fysiska aktiviteter och fritidsaktiviteter samt dokumentation av det dagliga arbetet.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha högskoleutbildning med examen som beteendevetare eller annan högskoleexamen inom samhälls- och beteendevetenskap, alternativt eftergymnasial utbildning som behandlingsassistent (exempelvis KY, YH) eller annan beteendevetenskaplig utbildning motsvarande 180 hp.
Som behandlingsassistent ska du vara tålmodig, pålitlig, trygg och gränssättande. Du ska även ha lätt för att samverka med såväl ungdomarna som med dina arbetskamrater. Du ska även kunna både tala och skriva bra svenska då dokumentation ingår i arbetet. Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna.

Du ska ha B-körkort.
Språkkunskaper såsom exempelvis arabiska är också meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Du bör ha erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar i någon form. Det är meriterande om det var med utsatta ungdomar inom psykiatrin, Kriminalvården, ungdomshem, HVB-hem eller liknande.

ÖVRIGT
- Provanställning sex månader.
- SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
- SiS gör registerkontroll innan anställning.
- Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi
undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Statens institutionsstyrelse , SiS ungdomshem Sundbo i Fagersta

Ansök härFöretag
Statens institutionsstyrelse , SiS ungdomshem Sundbo i Fagersta


Plats
Fagersta