Behandlingspedagog till Skrivargården och Kungsbo sökes

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Humana.

Inom division Barn och unga erbjuder Humana flera HVB och boenden som bedriver omsorg, vård och behandling. Vi tar emot flickor och pojkar med psykosocial och neuropsykiatrisk problematik. Specialiserade enheter för ensamkommande, övergreppsproblematik, självskadebeteende och missbruk finns. Till verksamheterna finns knutet en specialistenhet med egna psykologer, psykiatriker, läkare, specialpedagoger m.fl. kompetenser. Hela landet är vårt upptagningsområde.

Yrkesroll: Behandlingspersonal

Arbetstid: Schemalagd arbetstid där det ingår att jobba dagtid, kvällar och helger samt sovande jour.

Anställningsform: Tillsvidare

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Humana. Inom division Barn och unga erbjuder Humana flera HVB och boenden som bedriver omsorg, vård och behandling. Vi tar emot flickor och pojkar med psykosocial och neuropsykiatrisk problematik. Specialiserade enheter för ensamkommande, övergreppsproblematik, självskadebeteende och missbruk finns. Till verksamheterna finns knutet en specialistenhet med egna psykologer, psykiatriker, läkare, specialpedagoger m.fl. kompetenser. Hela landet är vårt upptagningsområde.

Vi är ett professionellt vårdteam som erbjuder ungdomar med svårigheter olika former av vård, och nu söker vi behandlingspedagoger till Skrivargården och Kungsbo. Vi söker dig som är över 25 år och har erfarenhet av HVB med inriktning behandling och nedanstående kvalifikationer.

Skrivargården har sex platser för pojkar 14-19 år. Kungsbo är en nystartad enhet med sju platser för pojkar 12- 16 år. Målgruppen är barn och ungdomar med relations-, familje- och skolproblematik till följd av psykosocial problematik samt neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Behandlingshemmen är belägna i Bettna. Vi har ett salutogent och systemteoretiskt förhållningsätt och arbetar med uteslutande med evidensbaserade metoder. HVB Lappetorp har funnits sedan 1997 och består av flera mindre behandlingsenheter med individuellt anpassade helhetslösningar.

HVB Lappetorps målsättning är att ge varje ungdom bättre möjligheter till att kunna leva ett bra och självständigt liv genom att åstadkomma förändring, utveckling och mognad utifrån den individuella behandlingsplanen. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och då främst MI, motiverande samtal. Vår strävan är att vi ska vara föregångaren inom barn och ungdomsvård - de som står för kvalitet, kompetens och omvårdnad.

DINA ARBETSUPPGIFTER

I arbetet som behandlingspedagog blir du en viktig del i det dagliga arbetet kring ungdomarna genom att bl.a. möta vardagen tillsammans med ungdomarna och att ha stödjande samtal. Arbetet innefattar främst behandlings- och motivationsarbete med ungdomarna utifrån ett salutogent förhållningssätt. Arbetet med ungdomarna kräver att du är trygg, tydlig, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa kravnivån och bemötandet utifrån varje individs förutsättningar, du har även en god förmåga att samtala med barn och ungdomar samt att skapa bra relationer.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst 2 år med inriktning mot barn och unga, t.ex. behandlingsassistent, behandlingspedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande. Du har erfarenhet av MI, motiverande samtal och/eller annan evidensbaserad metod. Vi ser att du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom denna målgrupp. Det är meriterande om du har erfarenhet av personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana.

ÖVRIGT

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs för tjänsten

Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning 6 månader.

Skicka gärna in ansökan direkt, eftersom intervjuer kommer att ske löpande.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Övrig information om verksamheten finner ni på www.humana.se/individ-och-familj/barn-och-unga/om-oss/hvb-lappetorp/

Arbetstid / Varaktighet: Heltid 100%. Schemalagd arbetstid där det ingår att jobba dagtid, kvällar och helger.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.seAnge i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Humana AB

Ansök härFöretag
Humana AB


Plats
Flen