Familjebehandlare till Öppenvårdsenhet barn och familj

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle
ännu bättre tillsammans med oss!

Välfärd Gävles 3 300 medarbetare gör Gävle tryggare för äldre, personer med
funktionsnedsättning och människor i utsatta situationer. Vi jobbar även med att skapa de bästa förutsättningarna för vuxnas lärande och för personlig utveckling. Vi erbjuder framtidsyrken som både utmanar och utvecklar och du jobbar med sånt som är viktigt på riktigt. Tillsammans gör vi Gävle tryggare!

Öppenvårdsenhet barn och familj arbetar med familjebehandling till familjer (0-17 år) med svår och omfattande problematik där det gjorts en utredning och socialsekreterare har bedömt att det finns ett vårdbehov. Vi arbetar på uppdrag av socialsekreterare där vi tillsammans med familjerna gör tydliga målformuleringar för att kunna följa upp och se om vårdbehovet kvarstår eller ska revideras/avslutas. Målen dokumenteras i genomförandeplaner enligt BBIC och behandlarna har dokumentationsansvar i varje enskilt behandlingsuppdrag.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt primära uppdrag som familjebehandlare är att arbeta med familjers beteendemönster och relationer för att på sikt säkerställa barn och ungdomars hemmiljö och levnadsvillkor. Verksamheten har en gemensam grund avseende den familjebehandling vi erbjuder, vilket är ett systemiskt förhållningssätt där vi ser helheten kring de familjer vi arbetar med. Att inkludera nätverket är en framgångsfaktor i familjearbetet och av stor vikt för att vi ska lyckas hjälpa familjer att få till bestående förändring och för att kunna stävja och/eller undvika placeringar.

Vi eftersträvar också god kunskap och kännedom om anknytningsmönster och hur detta påverkar föräldrar, barn och övrigt nätverk i sina relationer. Som familjebehandlare jobbar du med gränsöverskridande samverkan. Stor vikt läggs vid att få familjerna och deras nätverk delaktiga i förändringsarbetet och att samverka med andra.

KVALIFIKATIONER
Socionomexamen, eller annan akademisk examen i kombination med erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du ska ha god kunskap om nätverksarbete och systemiskt orienterade arbetsmetoder.

Tidigare erfarenhet av behandlingsarbete är meriterande. Arbetet kräver flexibilitet, lyhördhet och god samarbetsförmåga. Körkort och körvana är ett krav.

För att göra rätt saker och agera klokt i vår vardag är det viktigt att vi utgår från vår gemensamma värdegrund. Som medarbetare förväntas du agera enligt Gävle kommuns värdegrund där vi arbetar med uppdraget i fokus genom kvalité, bemötande och samarbete.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Gävle kommun , Välfärd Gävle

Ansök härFöretag
Gävle kommun , Välfärd Gävle


Plats
Gävle