Ledsagare till Lundby

Lundby är en snabbt växande stadsdel. Här byggs mycket nytt och stadsdelen får en allt tydligare citykaraktär. Våra drygt 54 000 invånare har oftast bara några minuter in till centrala Göteborg tack vare utmärkta kommunikationer. Förvaltningens 1 600 medarbetare arbetar tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Vårt mål är att skapa en sammanhållen stadsdel, där människor har goda och rättvisa levnadsvillkor och upplever delaktighet.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha det perfekta extrajobbet? Då är ledsagning något för dig!

Ledsagning är en verksamhet som riktar sig till personer med fysiska/psykiska funktionsnedsättningar och som behöver stöd för att kunna förflytta sig och röra sig ute i samhället. Att arbeta som ledsagare innebär att man stöttar den enskilde att ha kontakter med andra och att delta i samhällslivet. Som ledsagare arbetar man nära sin/sina brukare och det är viktigt att alltid ha ett professionellt förhållningssätt. Uppdraget kan se olika ut beroende på brukarens behov och situation. De lagar som reglerar ledsagningen är LSS och Socialtjänstlagen.

Arbetet som ledsagare innebär, generellt sett, att följa med en brukare på olika aktiviteter utanför hemmet och det kan handla om att göra ärenden på stan, träning eller andra fritidsaktiviteter.

Du är anställd på en timanställning och du kommer att arbeta kortare arbetspass, ca 2-5 timmar per tillfälle, ca 8 timmar per vecka, företrädesvis kväll och helg, men även dagpass förekommer. Du kan ofta själv påverka hur mycket eller lite du vill arbeta per vecka.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är ansvarsfull, mogen och trygg. Du skall ha förmåga att kunna agera konsekvent, vara tydlig och kunna följa gjorda överenskommelser. Att du har ett professionellt och ödmjukt förhållningssätt samt värdesätter ett gott samarbete ser vi som självklart. Du är en trygg person med förmåga att sätta tydliga gränser och kunna reflektera kring varför situationer uppstår och utifrån det hitta lösningar

Du skall ha en för verksamheten lämplig utbildning på lägst gymnasienivå, tex. Omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder är meriterande.

Tror du, som vi, att kunskap, glädje och engagemang leder till att människor med funktionsnedsättning får ett rikare liv så ska du söka detta jobb!

ÖVRIGT
I Göteborgs Stad har vi rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Göteborgs Stad , SDF Lundby

Ansök härFöretag
Göteborgs Stad , SDF Lundby


Plats
Göteborg