Stödassistent till Frödingsgatans servicebostad , Örgryte - Härlanda

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas in din yrkesroll? Hos oss i Örgryte-Härlanda arbetar du för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och vår kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag ca 2 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en stödassistent till Frödingsgatans servicebostad. Frödingsgatans servicebostad är en LSS-bostad för vuxna kvinnor och män med psykiska funktionsvariationer. Boendet är fördelat på 11 lägenheter i ett flerbostadshus med gemensamhetslokal. Personalgruppen består av åtta stödassistenter och en stödpedagog. Nu söker vi dig som vill göra skillnad för dem vi är till för!

Som stödassistent hos oss ingår du i ett team av engagerade stödassistenter och stödpedagog, vars gemensamma uppdrag är att bidra till en meningsfull vardag för personerna som bor hos oss. I din roll upprätthåller du den dagliga strukturen i boendet och ger både pedagogiskt och praktiskt stöd i vardagen, utför social dokumentation samt stödjer i personlig omvårdnad. En viktig del i rollen som stödassistent är att stimulera den enskilde till en meningsfull fritid och stöd till att upprätthålla sociala kontakter.

Vi arbetar för att skapa förutsättningar för den enskilde att nå sina mål och stödjer till delaktighet, integritet och självbestämmande. I uppdraget ingår att medverka i upprättandet och uppföljning av genomförandeplaner för att kvalitetssäkra insatser kring behov och önskemål. Du kommer även att vara ett stöd i kontakten med myndigheter, psykiatrisk öppenvårdsmottagning, anhöriga, hemsjukvård och andra samverkanspartners. Vidare medverkar du regelbundet vid arbetsplatsträffar, metodmöten och nätverksmöten.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har gymnasieutbildning eller YH/KY-utbildning inom området, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare har du tidigare arbetat med personer som har psykiatriska funktionsvariationer.

Har du dessutom kunskap eller erfarenhet av att arbeta med metoder som MI (motiverande intervju), ESL (ett självständigt liv), Lågaffektivt bemötande, AKK (alternativ kompletterande kommunikation) och VSS (vård och stödsamordning) är det meriterande.

Det är viktigt att du är tillmötesgående och har en positiv attityd i din yrkesroll. Arbetar du strukturerat, har en god samarbetsförmåga och kan ta egna initiativ inom ramen för uppdraget så värdesätts det högt. Det är av vikt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har grundläggande datorkunskaper då dokumentation är en betydande del i arbetet. Körkort B är önskvärt i tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Göteborgs Stad , SDF Örgryte - Härlanda

Ansök härFöretag
Göteborgs Stad , SDF Örgryte - Härlanda


Plats
Göteborg