Forskare

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi. Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för fysiologi, söker nu en forskare med placering i Karolina Skibicka s laboratorium för metabol fysiologi.

Arbetsuppgifter

Vårt forskningsmål är att förstå de hjärnmekanismer som reglerar ätbeteende. Vi är särskilt intresserade av att upptäcka hur dessa mekanismer bidrar till ökad sårbarhet för fetma. Vi är dessutom intresserade av att undersöka den neurala kretsen och molekylära grunden som styr aptit, matförstärkning och impulsivitet i samband med aptitrelaterade beslut.

Arbetet kommer att fokusera på följande:

• Arbete med hjärnans neuroanatomi, preparation av hjärnvävnad, mikrodissektion för genanalyser, immunohistokemiska metoder och analys, konfokalmikroskopi, stereotaktisk kirurgi, in vivo optogenetik samt metabol karaktärisering.
• Arbete med genvektorer i in vivo och in vitro försök.
• Tillämpandet av genvektorer och farmakologi i kombination med stereotaktisk hjärnkirurgi hos råttor.
• Arbete med molekylärbiologiska metoder inklusive PCR, rekombinant DNA teknik, DNA kloning och flödescytometri.

Kvalifikationer

Vi söker en mycket motiverad och ambitiös forskare. En teoretisk bakgrund rörande födointag, metabolism och erfarenhet i tillämpandet av beteendetest anses till kandidatens fördel. Det kommer att vara avgörande att den sökande har en väl dokumenterad förmåga att arbeta självständigt (utan övervakning) med alla de ovan nämnda metoderna. Således är det nödvändigt med tillräcklig tidigare erfarenhet av all nämnd experimentell metodik. God kommunikationsförmåga, utmärkt vetenskaplig engelska (tal och skrift), mycket hög grad av engagemang och nyfikenhet på neurovetenskapliga frågor är viktigt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning p 100 % i 4 månader med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen är placerad vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta: universitetslektor Karolina Skibicka; e-post; Karolina.Skibicka@neuro.gu.se eller sektionschef/universitetslektor Lars-Gunnar Pettersson tfn; +46 31-786 3507, e-post; lars-gunnar.pettersson@gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner.

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt viahemsidan: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Intyg om doktorsexamen ska bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-03-06.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Göteborgs universitet

Ansök härFöretag
Göteborgs universitet


Plats
Göteborg