Postdoktor i metabol fysiologi

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi. Sektionen för fysiologi söker nu en forskare med placering i Karolina Skibicka s laboratorium för metabol fysiologi.

Ämne
Metabol fysiologi

Ämnesbeskrivning
Metabol fysiologi är ett sammanfattande namn på de processer som styr vår ämnesomsättning och kroppens endokrina funktioner. Anställningen är riktad mot neuronal kontroll och molekylära grunder för aptitreglering, särskilt hjärnmekanismer som reglerar ätbeteende och deras bidrag till ökad sårbarhet för fetma, till matförstärkning respektive impulsivitet i samband med aptitrelaterade beslut.

Arbetsuppgifter
Arbete med hjärnans neuroanatomi, preparation av gnagares hjärnor, mikrodissektion för genanalyser, immunohistokemiska metoder och analys, konfokalmikroskåpi, stereotaktisk kirurgi, tillämpning av optogenetik samt grundläggande metabolisk karakterisering. Arbete med genvektorer i in vivo och in vitro försök. Tillämpandet av genvektorer och farmakologi i kombination med stereotaktisk hjärnkirurgi hos råttor. Arbete med molekylärbiologiska metoder inklusive PCR, rekombinant DNA teknik, DNA kloning och flödescytometri förutsätts.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Bedömningsgrund
Vi söker en mycket motiverad och ambitiös forskare. En teoretisk bakgrund rörande födointag, metabolism och erfarenhet i tillämpandet av beteendetest anses till kandidatens fördel. Det kommer att vara avgörande att den sökande har en väl dokumenterad förmåga att arbeta självständigt (utan övervakning) med alla de ovan nämnda metoderna. Således är det nödvändigt med tillräcklig tidigare erfarenhet av all nämnd experimentell metodik. God kommunikationsförmåga, utmärkt vetenskaplig engelska och svenska (tal och skrift), mycket hög grad av engagemang och nyfikenhet på neurovetenskapliga frågor är viktigt. Erfarenhet med Translating Ribosome Affinity Purification (TRAP) kommer att vara viktigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningen är en tidsbegränsad anställning p 100% i 24 månader, med placering vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen
Upplysningar om anställningen lämnas av universitetslektor Karolina Skibicka e-post; karolina.skibicka@neuro.gu.se eller av sektionschef/universitetslektor Lars-Gunnar Pettersson tfn; +46 31-786 3507, e-post; lars-gunnar.pettersson@gu.se.

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-05-07.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Göteborgs universitet

Ansök härFöretag
Göteborgs universitet


Plats
Göteborg