Skolpsykolog 80%

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.se

Elevhälsa och stöd organiserar skolsköterskor, skolkuratorer, skolläkare, skolpsykolog , talpedagog och olika specialpedagogiska funktioner, inklusive personalcoach och IKT-pedagog. Grunden är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande.

Enheten arbetar handledande och ansvarar bland annat för fördelning av resurser till särskilt stöd inom förskola/skola. Även kommunens studiehandledare och modersmålslärare hör organisatoriskt till enheten.

Välkommen att bidra till fortsatt utveckling med din entusiasm, din erfarenhet och din kompetens!

ARBETSUPPGIFTER
Arbete som skolpsykolog inom Hofors kommun. Ett hälsofrämjande och förebyggande arbete betonas. Skolpsykologen har en viktig roll i utvecklingen av elevhälsoarbetet inom kommunen. I arbetet ingår bland annat psykologiska bedömningar och utredningar, samt utbildning och handledning av personal. Arbetet sker tillsammans med övriga kompetenser inom den centrala elevhälsan och i nära samverkan med skolornas elevhälsoteam.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad psykolog med erfarenhet av att arbeta som skolpsykolog, eller annan lämplig erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

Du ska ha god förmåga att strukturera arbetet utifrån verksamhetens behov, samt ha ett stort intresse för utvecklingsfrågor. Du är självgående och initiativrik och har mycket god samarbetsförmåga. Du inser vikten av att skapa förutsättningar för goda relationer med vårdnadshavare. Det är önskvärt att du har kunskap och erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi förutsätter att du är väl förtrogen med gällande styrdokument och att ditt arbete vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du ska arbeta med stödjande och förebyggande insatser och ser vikten av att samverka med alla kompetenser såväl inom elevhälsan som med andra aktörer inom och utom kommunen.

ÖVRIGT
OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Hofors kommun , Elevhälsa

Ansök härFöretag
Hofors kommun , Elevhälsa


Plats
Hofors