Undersköterska kortvård Dag

Klippans kommun ligger i det attraktiva och expansiva nordvästra Skåne. Vi växer hela tiden och idag kallar över 17 000 invånare någon del av vår kommun hemma. Att ta sig hit är enkelt, både kollektivt och med bil. Det gör oss till ett smart val.
Hos oss får du cirka 1500 medarbetare. Tillsammans är det vårt jobb att ge alla kommunmedborgare rätt förutsättningar och möjligheter. Det är så viktigt för oss att vi har gjort det till vår policy: "Klippan – en kommun där vi tillsammans skapar goda förutsättningar att växa upp, leva och verka. Här bor och mår vi bra!"
Tillsammans med vår värdegrund som är Professionalitet, Engagemang och Öppenhet skapar den grunden till hur vi arbetar och hur vi ser på vår organisation.
Att våra medarbetare ska trivas är viktigt för oss. Du ska känna att du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner. Därför har vi Förmånsklippan som är en portal full med förmåner för anställda i vår kommun.
För allas trevnad tillämpar Klippans kommun en rökfri arbetstid.

ARBETSUPPGIFTER
Hösten 2018 genomfördes en organisationsförändring inom socialförvaltningen vilket mynnade ut i ett nytt verksamhetsområde för hälso- och sjukvård/socialpsykiatri (HS/SP). Tillskapandet av det nya verksamhetsområdet är dels ett sätt att tydliggöra att hälso- sjukvårdsorganisationen arbetar både mot äldreomsorg, funktionshinderomsorg samt socialpsykiatri.

På nya kortvården kommer du att arbeta mot alla målgrupper inom socialförvaltningen. Stort fokus kommer att riktas mot att kortvårdsenhetens självständighet inom allmän rehabilitering och omvårdnad för att individen ska ges möjlighet till återgång till hemmet samt ökad aktivitet och delaktighet utifrån sina resurser.

Du kommer att jobba i ett underskötersketeam som bemannar avdelningen från morgon till kväll alla dagar i veckan. I dina uppgifter ingår både självständigt arbete samt teamsamverkan inom gruppen och mot andra professioner i verksamheten. Utöver allmän rehabilitering och omvårdnad kommer du också ha ansvar för genomförandet av specifika hälso- och sjukvårdsinsatser enligt legitimerad personals bedömning, delegering och instruktion. Dina arbetsuppgifter kräver god kunskap om bland annat allmän träning, hjälpmedelsanvändning, kontrakturprofylax, omläggning och provtagning. Du behöver vara flexibel och kunna anpassa ditt bemötande utifrån individens behov. Det ställs stora krav på att kunna identifiera personens resurser för att kunna ta tillvara på och/eller utveckla aktivitet och delaktighet. Dokumentation, journalläsning, uppföljning av mål (inom både SOL och HSL) samt strukturerade genomförandeplaner ska genomsyra det dagliga arbetet. En viktig del för att individen ska få rätt stöd under och efter sin vistelse på kortvården är att kommunikation med andra professioner sker löpande och underbyggs av välgrundad information samt problembeskrivning.

Vi söker dig som är nyfiken och deltagande kring nya arbetssätt och rutiner, lösningsorienterad, engagerad, ansvarstagande och har stort brukarfokus både på individuell- och organisatorisk nivå.

Nya kortvården kommer att etableras på Rickmansgården i Ljungbyhed, men tills lokalerna står färdiga fortsätter arbetet på Åbyhem i Klippan.

I Klippans kommun arbetar vi efter värdeorden öppenhet, engagemang och professionalitet som är en självklar del i ditt arbete.

KVALIFIKATIONER
Undersköterska
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Fördjupningsutbildning inom medicin och/eller rehabilitering eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är meriterande.
Du har goda kunskaper i svenska språket, både inom tal och skrift samt god datorkunskap.
Erfarenhet inom omvårdnadsarbete och/eller vardagsrehabilitering är ett krav.

ÖVRIGT
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Som rekryteringsverktyg använder vi Visma Recruit för att hantera ansökningar samt kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Visma Recruit elektroniska ansökningsblankett. Tillsättningen av tjänsten kommer att grunda sig på de uppgifter du lämnar, det är därför av största vikt att Du är noggrann när du fyller i Din ansökan. Du söker jobbet genom länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Klippans kommun , Verksamhetsområde hälso - och sjukvård

Ansök härFöretag
Klippans kommun , Verksamhetsområde hälso - och sjukvård


Plats
Klippan