Psykolog Anstalten Kristianstad , ungdomsavdelningen

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

ARBETSUPPGIFTER
Som psykolog med särskild inriktning mot ungdomsavdelning (intagna män i åldersgrupp 18-21) kan du även komma att i viss utsträckning vara verksam på sexualbrottsavdelningen.

Du kommer att bedriva motivations- och behandlingsarbete i nära samarbete med våra andra psykologer, övrig hälso- och sjukvårdspersonal, kriminalvårdare och övrig programpersonal. Du gör kliniska bedömningar och kartlägger intagnas behov av individuellt anpassade insatser. Arbetet innebär självständiga och varierande arbetsuppgifter i huvudsak på individnivå. I arbetet ingår även att genomföra neuropsykiatriska utredningar samt att ärendehandleda personal.

På ungdomsavdelningen bedrivs för klientgruppen specifika behandlingsprogram. Programmen bygger på kognitiv beteendeterapi och hålls i huvudsak av särskild programpersonal.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad psykolog och som har erfarenhet av neuropsykiatriskt utredningsarbete och handledning. Då den teoretiska basen för flertalet av Kriminalvårdens behandlingsprogram är kognitiv beteendeterapi (KBT) ska du vara väl förtrogen med och ha kunskap om denna metodik. Meriterande för befattningen är klinisk erfarenhet som psykolog med inriktning mot personer med sociala och/eller psykiska funktionshinder samt substansrelaterade störningar. Även erfarenhet av behandlingsarbete i grupp och forensisk psykologi är meriterande. Du har erfarenhet av personalhandledning i syfte att förstärka ett professionellt förhållningssätt hos personalen. Du har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det förväntas att du kan arbeta självständigt. Du har en god förmåga att samarbeta med såväl klienter och medarbetare som externa aktörer. Flexibilitet, lyhördhet, nyfikenhet, personlig mognad samt ett strukturerat arbetssätt är viktiga personliga egenskaper. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring.

Körkort erfordras.

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Om du börjar arbeta hos oss kommer du att få möjlighet till
- kompetensutveckling
- handledning
- gehör för egna idéer
- att arbeta i en dynamisk och utvecklande miljö

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Kriminalvården , VO Kristianstad Anst

Ansök härFöretag
Kriminalvården , VO Kristianstad Anst


Plats
Kristianstad