Sommarvikare , SiS ungdomshem Nereby

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan.

SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsrollen som behandlingsassistent på Nereby innebär att det är utmanade och komplext samtidigt som det är oerhört givande. Arbetet syftar till att ge våra placerade pojkar god omvårdnad, omsorg samt motivera till hållbar förändring över tid. Vård och behandling bedrivs under alla dygnets timmar, året runt, vilket innebär att du alltid arbetar tillsammans med ungdomarna och kollegorna när du är på jobbet.

Ungdomens anhöriga och nätverk är en viktig samarbetspartner för att stärka ungdomens stöd och prosociala kontakter. Behandlingsplaneringen utgår från varje enskild ungdoms behov tillsammans med socialtjänstens uppdrag till avdelningen.

Arbetet skall vila på en tydlig värdegrund med ömsesidig respekt och förtroende där man tillsammans med ungdomen arbetar med tydliga mål och syften för att ge ungdomen verktyg och strategier för framtiden.

I arbetsuppgifterna ingår att löpande dokumentera journalanteckningar, vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
Arbetet innebär dag, kväll och nattjänstgöring samt helgarbete.

En trygg och säker arbetsmiljö innebär b.la att man har ett etiskt förhållningssätt gentemot ungdomar och kollegor, är trygg i sin roll som tjänsteman och innehar ett sunt säkerhetstänk utifrån våra riktlinjer och särskilda befogenheter.

KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer:

Vi vill att du har ett stort engagemang för ungdomar och du skall kunna sätta nödvändiga och tydliga gränser när det behövs.

Viktigt är förmågan och viljan att se individen och att arbeta individanpassat. Vi söker dig som har personlig mognad, är trygg samt har god inlevelse- och samarbetsförmåga.

Ytterligare språkkompetenser såsom utomnordiska språk anses meriterande

Om du har tidigare erfarenhet av att arbeta på institution och/eller att arbeta med ungdomar är detta meriterande.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och dina drivkrafter inom ramen för ditt arbete

B-körkort krävs

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Statens institutionsstyrelse , SiS ungdomshem Nereby i Harestad

Ansök härFöretag
Statens institutionsstyrelse , SiS ungdomshem Nereby i Harestad


Plats
Kungälv