Vi söker personal till vår nya servicebostad på Gåsevadholmsvägen i Fjärås

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vilka är vi?
Gåsevadholmsvägen är en nystartad enhet som är en servicebostad med inriktning psykiatri på 6 platser.

Boendet riktar sig mot personer med psykiska funktionshinder som har behov av stödinsatser enligt Lagen om särskild stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL. Viktigt är att bostaden och servicen ger möjlighet till ett självständigt liv. Servicebostaden ligger i Fjärås, nära dess centrum och kollektivtrafik.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald, vad gäller till exempel ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.
Vi erbjuder ett dynamiskt, utmanande och utvecklande jobb, där du får möjlighet att hjälpa människor med funktionsvariationer till ett meningsfullt och självständigt liv. Du kommer att coacha, lyssna, och stötta i både praktiska och sociala sammanhang.
Vi önskar att just du, härliga medarbetare, kommer till jobbet med energi och stort engagemang.

Vad innebär det att vara stödassistent hos oss?
I rollen som stödassisten ger du våra boenden stöd i alla aspekter i det dagliga behovet. Vi jobbar utifrån lågaffektivt bemötande, AKK eller tydliggörande pedagogik för de som behöver det samt IBIC (Individens Behov I Centrum) Dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Vi arbetar med Vård- och Stödsamordning samt integrerad psykiatri. Sedvanliga praktiska sysslor både inne hos brukarna samt i de allmänna utrymmena. Omvårdnad och hygien hjälp kan förekommande på boendet. Motiveringsarbete till att självständigt klara sitt dagliga liv är en viktig del i arbetet. Kontaktmannaskap där brukarnas intresse skall komma i första rum. Kontakter kommer att ske med HSL team, godeman, daglig verksamhet, anhöriga eller andra viktiga aktörer för brukarna. Ledsagning kring aktiviteter och besök hos olika aktörer utanför boendet förekommer. Arbetssättet är metodiskt vilket innebär att du ska vara strukturerad och ha en förmåga att organisera och planera ditt arbete utifrån individen och verksamhetens behov.

Det finns metodutvecklare för att handleda personalen i frågor kring brukaren och verksamheten samt säkerställa att arbetet vi gör på Gåsevadholmsvägen håller hög kvalitet.

Vilken bakgrund tror vi att du har?
Vi söker dig som har vård och omsorgsutbildning till undersköterska, stödassistent eller annan eftergymnasial utbildning som är relevant för målgruppen. Erfarenhet av målgruppen är ett krav.

Vi ser att du är strukturerad och en god förmåga att organisera och planera din dag utifrån brukaren och verksamhetens behov. Du är tydlig i din kommunikation och förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Du ser hur din roll kan påverka situationer utifrån hur du uttalar dig eller agerar. Körkort är ett krav.
Du behöver tåla höga ljud samt att visa brukare kan röka och/eller ha husdjur.

Stor vikt läggs på personlig lämplig, hög arbetsmoral, klara av högt tempo, jobba både självständigt och i grupp samt vara positiv till förändringar.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll, helg och vaken natt kan förekomma. Resurspass tillämpas och varje medarbetare har upp till 20% resurs inom sin arbetstid.
Välkommen med din ansökan senast den 28 juli. Urval och intervjuer sker löpande.

Om oss på förvaltningen Individ & Familjeomsorg
Vi ger socialt stöd till barn, unga och vuxna samt till personer med funktionsnedsättning. Vi utreder, behandlar och genomför biståndsinsatser och arbetar med förebyggande verksamhet. I vårt uppdrag ingår även att driva boenden för ensamkommande barn och ungdomar. För personer med funktionsnedsättning har vi personlig assistans, boenden och daglig verksamhet. Den hjälp vi erbjuder bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet och utgår ifrån individens behov och de anhörigas önskemål.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Kungsbacka Kommun

Ansök härFöretag
Kungsbacka Kommun


Plats
Kungsbacka