Skötare / boendestödjare inom socialpsykiatrin

Visste du att många av de roligaste, mest intressanta och meningsfulla jobben på arbetsmarknaden finns i
kommunerna? Och just i Kungsörs kommun har vi Sveriges viktigaste jobb ledigt för dig. Ett jobb i Kungsör betyder ett jobb i en av Sveriges mindre kommuner, med närhet både mellan människor och platser. Ett jobb i Kungsör betyder ett jobb där du kan utmanas, utvecklas och påverka. Ett jobb i Kungsör är ett jobb som del i en helhet.

Kungsör är en av de minsta kommunerna i Sverige och har ett strategiskt läge i västra Mälardalen. E20 passerar strax utanför tätorten och tågen på Svealandsbanan stannar centralt. Med Kungsör som utgångspunkt tar man sig lätt till många stora städer och intressanta platser i Mälardalen. Kungsör genomför utvecklingsinsatser för att nå sina
mål; att öka företagsamheten, den lokala handeln och antalet invånare. Möjligheterna är stora att växa för en kommun som Kungsör med sitt strategiska läge. Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra och unika miljön. Kungsör är en ekokommun och har fått pris för sin miljövård.

ARBETSUPPGIFTER
Som skötare/boendestödjare är det din uppgift att utifrån varje enskild persons behov ge det stöd han/hon behöver för att leva sitt liv så självständigt som möjligt. Stödet syftar till att både på kort och lång sikt utveckla och stärka individens förmåga att strukturera sitt vardagsliv. Vi eftersträvar hög grad av brukarinflytande och stödinsatser utformas och anpassas efter var och en och formuleras i en genomförandeplan. Vi arbetar utifrån IBIC (Individens Behov i Centrum) som arbetssätt som ska genomsyra det brukarnära arbetet likväl som att det ligger en stor tyngdpunkt på kvalitativ och rättssäker dokumentation.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har genomgått undersköterskeutbildning med inriktning mot psykiatri (mentalskötare) eller annan utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete inom socialpsykiatri/psykiatri samt erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har utbildning inom ESL (Ett Självständigt Liv), erfarenhet av verksamhetssystemet VIVA och kunskaper kring IBIC.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. Vi söker dig som är trygg och stabil och har förmåga att agera kontrollerat även under stressade situationer. Du är strukturerad, har en problemlösande förmåga och lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. För arbetet krävs att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. För att trivas i rollen som skötare/boendestödjare har du god empatisk förmåga samt relaterar till både kollegor och brukare på ett lyhört och smidigt sätt.

Urval kommer ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt!

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökanden.
Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Kungsörs kommun , Enhetschefer

Ansök härFöretag
Kungsörs kommun , Enhetschefer


Plats
Kungsör