Specialistsjuksköterskor till projektet Prehospital Akut Psykiatri i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi specialistutbildade sjuksköterskor med placering i Malmö för medverkan i projektet Prehospital Akut Psykiatri. Även tjänstgöring på Single Responder-enheten kan bli aktuell!

Verksamhetsområdet Ambulans ansvarar för ambulansverksamhet i nordvästra och sydvästra Skåne med ambulansstationer på tio orter. Ambulanssjukvården i Region Skåne har utvecklats till en regionalt likställd verksamhet med samarbete över tidigare länsgränser, gränslös dirigering, gemensamma behandlingsriktlinjer och gemensam kompetensutveckling. Verksamhetsområdet omfattar cirka 280 medarbetare. Förvaltningen befinner sig i kontinuerlig förändring och utveckling inom flera områden såsom kompetensförstärkning, forskning, utbildning och kvalitetssäkring, vilket ger positiva effekter för både patienter och medarbetare. Personcentrerad vård är i fokus, vilket bidrar till att våra medarbetare får bättre förutsättningar och verktyg att erbjuda en god vård samt att ge kvalitativt stöd och råd till medborgarna.

ARBETSUPPGIFTER
Gillar du utmaningar och att hjälpa människor? Vill du ha ett jobb där ingen dag är den andra lik och där du har möjlighet att lägga fullt fokus på en patient åt gången? Skulle du trivas på en arbetsplats med stark kollegialitet och sammanhållning? Då kan ambulanssjukvården vara något för dig!

Under 2019 påbörjas en försöksverksamhet med psykiatriambulans Prehospital Akut Psykiatri. Du kommer som medverkande i projektet arbeta prehospitalt tillsammans med kompetens från psykiatrin under delar av dygnet. Driftstider för denna enhet är 17:00-07:00. Ni kommer att vara en liten grupp medarbetare med ett särskilt mål: att öka kompetensen och förbättra det prehospitala omhändertagandet för patienter med psykisk ohälsa.

Fokus ligger på god omvårdnad och medmänsklighet i patientmötet. Arbetet i projektet sker i team och som specialistutbildad sjuksköterska åker du alltid tillsammans med annan specialistutbildad sjuksköterska från psykiatrin. Du skall med din erfarenhet kunna vara flexibel och kunna tjänstgöra på ordinarie ambulans. För den erfarna specialistsjuksköterskan med ett intresse och personlig lämplighet finns det möjligheter att under övrig tid på dygnet, 07:00-17:00, bemanna vår Single Responder-enhet som verkar i sydvästra Skåne. Här arbetar sjuksköterskan ensam och verkar för att bedöma lämplig vårdnivå till individen samt att utöka den prehospitala närvaron i distriktet.

- Vi möter människor med olika behov, en del akuta och andra mindre akuta, oberoende av detta så måste vi alltid se varje patients behov utifrån varje unik situation. Vi strävar efter att ha ett lösningsorienterat fokus i direkt närhet till patienten. Nu vill vi ytterligare förbättra det prehospitala omhändertagandet för patienter med fokus på psykisk ohälsa, säger Martin som kombinerar sin tjänst på akutambulans och på bedömningsbilen Single Responder.

KVALIFIKATIONER
För att bli aktuell för tjänsterna krävs sjuksköterskelegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Vi söker dig som har en specialistutbildning med inriktning mot ambulanssjukvård men vi välkomnar även ansökningar från dig med annan specialistutbildning såsom IVA och anestesi med flera. Du som medverkande i projektet måste ha aktuell erfarenhet från ambulanssjukvården i Skåne med ett intresse och personlig lämplighet för självständigt prehospitalt arbete. Språkkunskap i svenska, lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala, är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3, alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

För tjänsten är B-körkortsbehörighet ett krav. Har du behörighet att framföra våra tunga fordon är det meriterande för tjänsten men inget krav. För denna behörighet krävs körkort för tunga fordon C1 alternativt körkort B taget före juli 1996. Inför anställning kommer det ske en uttagning bestående av lämplighetstest i form av intervju, fysiska tester och ett körtest.

Att arbeta prehospitalt ställer krav på personlig mognad och gott omdöme. Du är engagerad i ditt arbete och din vilja att vara med och bidra till verksamhetens utveckling är av stort värde. Verksamheten i dagens ambulanssjukvård ställer stora medicinska och tekniska krav men även krav på flexibilitet. Ena stunden arbetar du under stor press och i nästa har du all tid i världen. Som oftast är du och din kollega önskade och välkomna men det finns också tillfällen där er närvaro av någon anledning är oönskad. Men en sak är säker. Man gör skillnad varje dag för medborgare i Skåne. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Medicinsk service ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Våra tjänster omfattar alltifrån laboratoriemedicin och medicinsk teknik till uppdrag inom prehospital sjukvård och forskning. I Medicinsk service ingår division Labmedicin samt division MT och Prehospital sjukvård. Vi är ca 2100 medarbetare i förvaltningen.

Division MT och Prehospital sjukvård har verksamhet inom områdena medicinsk teknik, bild- och laboratorieteknik, prioritering av larm samt sjukvårdsrådgivning. Vi har ett utbildningsuppdrag genom Practicum för våra medarbetare i Region Skåne. Från och med 2018 kommer även ambulansdrift för sydvästra och nordvästra Skåne att vara en del av divisionen som då kommer att bestå av ca 700 medarbetare.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Region Skåne , Medicinsk service

Ansök härFöretag
Region Skåne , Medicinsk service


Plats
Malmö