Nu söker vi stödpedagog till gruppbostad!

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

ARBETSUPPGIFTER
Som stödpedagog på Gunnebogatans gruppbostad har du ett meningsfullt arbete med stort ansvar i form av att hjälpa gruppen att stärka kontaktmanaskapet i alla de kontakter vi hanterar och samverkar med. Det innefattar både anhöriga, gode män, och övrigt professionellt nätverk. Du kommer även att arbeta med metodutveckling i direktarbete och teammöten. Du är en kunskapsresurs och en förebild när det gäller pedagogiskt arbete, bemötande, de boendes omvårdnad samt möjlighet till delaktighet och inflytande. Du arbetar på uppdrag från enhetschef för att säkerställa enhetens kvalitetsarbete genom att ta fram och implementera nya arbetssätt, metoder och rutiner. I ditt uppdrag vägleder du stödassistenter så att stödet till våra boende ges på ett fullgott sätt i enlighet med uppställda mål, metoder, kvalitetskrav och andra riktlinjer. Du har också övergripande inblick och stöttar i dokumentation i Treserva och IBIC i genomförandeplaner. Då tjänsten i första hand är förlagd till dagtid måndag- fredag förväntas du vara den som håller den röda tråden, informationsöverföringen samt ser till att rutiner och beslut efterföljs.

Du stöttar de boende med sociala och praktiska insatser i och utanför bostaden. Du ger ett professionellt stöd genom att stärka brukaren i sin vardag och skapar förutsättningar till utveckling och ett självständigt liv. Allt arbete har sin utgångspunkt från brukarens individuellt upprättade genomförandeplan. I arbetet ingår alla förekommande sysslor i ett hem t.ex. personlig hygien, klädvård, tvätt, städning, kosthållning, matlagning, inköp, ekonomi, medicin, social träning, kultur och fritid.

Anställningens omfattning är på heltid. Tjänsten är främst förlagd till dagtid måndag- fredag, mindre inslag av kvälls- och helgarbete kommer att förekomma i stöttande och pedagogiskt syfte.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är engagerad i och kunnig om målgruppen. Du är en självgående och initiativtagande person och du har god förmåga att leda, coacha och stötta kollegor. Du har adekvat eftergymnasial utbildning som stödpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med personer med flerfunktionsnedsättning, och har du tidigare handlett kollegor är det meriterande. Vi söker dig som är ansvarsfull, trygg och har ett professionellt och ödmjukt förhållningssätt. Dessutom är du engagerad och har förmågan att ansvarsfullt genomföra beslut och överenskommelser.

Du har både kunskap och erfarenhet av att arbeta med social dokumentation, och har datorvana. Då arbetet innebär skriftliga arbetsuppgifter och muntlig kommunikation med brukare har du goda kunskaper i svenska språket såväl i tal som i skrift. Kunskaper i AKK är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Mölndals stad , Vård - och omsorgsförvaltningen

Ansök härFöretag
Mölndals stad , Vård - och omsorgsförvaltningen


Plats
Mölndal