Boendestödjare till Kvarntorpsgatan 1 - 3

Vill du vara med och skapa värde för andra människor i deras vardag? Vi söker nu en engagerad boendestödjare till som vill vara med och stödja våra servicemottagare på Kvarntorpsgatan. Ditt arbetssätt grundar sig på servicemottagarnas förutsättningar och individuella behov av stöd.

Om tjänsten
Vi söker en engagerad medarbetare som är intresserade av människor och som ser en positiv utmaning i att hitta bra arbetsmetoder för att ge servicemottagarna rätt stöd med god kvalité.
Som boendestödjare stöttar du servicemottagarna i deras dagliga aktiviteter och hjälper dem vid behov. Du förväntas att vara engagerad i det dagliga arbetet och deltar aktivt under planeringen och utförandet av aktiviteter. Vi vill att våra boendestödjare har ett engagemang och ser möjligheter att hitta de arbetsmetoder som alltid ger servicemottagarna stöd med god kvalité. För att tillgodose goda levnadsvillkor arbetar vi med tydliggörande pedagogik enligt VISA (visuellt, individuellt, strukturerat, arbetssätt). Socialt samspel och kommunikation genomsyrar verksamhetens arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- stödja servicemottagarna i deras vardag i den personliga omvårdnaden, sociala aktiviteter och hushållsgöromål
- utföra omvårdnadsuppgifter och utifrån delegering/instruktion hantera läkemedel och hjälpmedel
- arbeta enligt VISA och värdegrunden
- fadderuppdrag och ombudsuppdrag/ansvarsområden
- dokumentation i verksamhetssystemet Treserva
- planera och utveckla arbetet tillsammans med övriga medarbetare och nätverk
- söka information om verksamhetsområdet och utveckling
- delta i utbildningar och handledning
- ha kontakt med anhöriga och andra i nätverket
- planera och utveckla arbetet tillsammans med övrig personal.

Kompetenskrav
- omvårdnadsutbildning på gymnasienivå, alternativt Barn- och fritidsprogrammet
- Arbetserfarenhet av att arbeta med personer med autism och utvecklingsstörning alternativt kunskap tillförskaffad genom utbildning.
- grundläggande datorkunskaper

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med servicemottagaren och övrig personal samt skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. För att passa som boendestödjare hos är du trygg och stabil som person, du har en positiv människosyn med stor respekt för varje människas individuella behov samt förmåga att möta servicemottagarna på ett professionellt sätt genom att vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Du har ett intresse, en vilja och förmåga att hjälpa andra samt att du anstränger dig för att leverera lösningar. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Som boendestödjare är det viktigt att du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
- kunskaper i tecken som stöd
- erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik (ex. VISA)
- kunskap om social dokumentation
- kunskap och praktisk arbetslivserfarenhet av människor med utmanande beteende

Om arbetsplatsen
Förvaltningen för funktionshindrade i Örebro kommun ger stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionshinder enligt lagen om stöd och service (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).

Kvarntorpsvägen 1-3 är en gruppbostad i Adolfsberg där fem servicemottagare bor med stöd och hjälp av åtta medarbetare. Vi söker engagerade boendestödjare som vill vara med och utveckla arbetet på Kvarntorpsvägen.

Omfattning och tillträde
Tillsvidareanställning, 100 %
Tillträde: snarast enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1
Arbetstiden: Schemalagd dag/kväll/helg

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 28 januari 2019.

Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Örebro kommun

Ansök härFöretag
Örebro kommun


Plats
Örebro