Boendestödjare till Norrängsvägen 2

Att göra skillnad för en person med annorlunda förutsättningar är det finaste man kan göra! Kom med i ett fantastiskt arbetslag där kunskap, motivation och arbetsglädje är ett signum!

Om tjänsten
I arbetet som boendestödjare ger du stöd och omvårdnad till servicemottagarna i det dagliga livet. Du kommunicerar och samarbetar med kollegor och servicemottagarens anhöriga och nätverk. I vardagen arbetar du självständigt och dokumenterar det verksamheten kräver. På Norrängsvägen 2 bedriver vi BODA verksamhet vilket innebär en daglig verksamhet utifrån boendet. I den dagliga verksamheten följer du med och utför aktiviteter tillsammans med servicemottagarna. Aktiviteterna planeras utifrån servicemottagarnas individuella planering och kan exempelvis vara att åka till badhuset, rida eller att dreja.

För att tillförsäkra goda levnadsvillkor arbetar vi utifrån ett visuellt, individuellt, strukturerat arbetssätt (VISA). Det är därför viktigt att du har en människosyn som bidrar till den enskildes personliga utveckling, delaktighet och möjlighet att påverka sin livssituation.
Arbetstiden är schemalagd dag, kväll och helg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- att ge stöd i vardagens alla vändningar till personer med funktionsnedsättning. Stödet innebär allt från städ, tvätt och personlig hygien till fritidsaktiviteter
- du kommer också att ha fadderuppdrag vilket bl.a. inkluderar anhörigkontakt, ekonomi samt uppdatering av journaluppgifter
- som boendestödjare har man även andra uppdrag som gäller verksamheten.

Kompetenskrav
- Vård och omsorgsprogrammet alternativt Barn- och fritidsprogrammet
- grundläggande datavana
- du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med servicemottagare, personal och andra intressenter. Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver.

För att passa som boendestödjare hos oss är du trygg och stabil som person. Du har en positiv människosyn med stor respekt för varje människas individuella behov samt har förmåga att möta servicemottagarna på ett professionellt sätt genom att vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har ett intresse, en vilja och förmåga att stötta andra och du anstränger dig för att leverera lösningar. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Som boendestödjare är det viktigt att du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande
- dokumenterad erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning
- erfarenhet av arbete i verksamhetssystemet Treserva
- erfarenhet av att arbeta i Medvind

Omfattning och tillträde
Tillsvidareanställning 100 %
Tillträde: 2019-06-01
Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Förvaltningen för funktionshindrade i Örebro kommun ger stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionshinder enligt lagen om stöd och service (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).

Norrängsvägen 2 är ett boende för personer med stöd- och omvårdnadsbehov. Verksamheten utformas efter individens individuella behov och förutsättningar. Verksamheten består av 6 lägenheter och 12 ordinarie personal.
Vi utför daglig verksamhet utifrån boendet vilket innebär både inom- och utomhusaktiviteter.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på http://www.orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 31 mars 2019.

Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Örebro kommun

Ansök härFöretag
Örebro kommun


Plats
Örebro