Sjuksköterska med arbetsledaransvar till Demenscentrum

Vill du ha ett spännande uppdrag med möjlighet att göra skillnad? Vi söker dig som är sjuksköterska och som vill ta nästa steg i karriären!

Hos oss på Demenscentrum är du del i ett nära samarbete med övriga sjuksköterskor med arbetsledaransvar. Uppdraget ger möjlighet att medverka i verksamhetens utveckling. Du får också goda förutsättningar, kommungemensamt och verksamhetsspecifikt, för att utvecklas i din ledarroll. Demenscentrum erbjuder dig ett meningsfullt arbete med intressanta och utmanande arbetsuppgifter. Som ny ledare hos oss får du en introduktionsutbildning samt kontinuerlig kompetensutveckling för att känna dig trygg i din roll. Du erbjuds även ett administrativt stöd och ett nära samarbete med enhetschef. Sedan november 2012 har Demenscentrum haft sjuksköterskor med arbetsledaransvar och det nära ledarskapet har uppskattats i verksamheten.

Om tjänsten
Uppdraget som sjuksköterska med arbetsledaransvar är direkt underställd enhetschef och innebär arbetsledaransvar för en omvårdnadsgrupp bestående av 10 omvårdnadspersonal samt omvårdnadsansvar för 8 boende. Uppdraget är tidsbestämt.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att:
- utföra arbetet utifrån uppdragshandling för sjuksköterskor
- planera, genomföra och utvärdera omvårdnads-, hälso och sjukvårdsinsatser
- initiera och genomföra vårdplaneringar
- ansvara för handledning av studenter och omvårdnadspersonal
- ansvara för att leda och fördela det hälso- och sjukvårdsuppgifter som utförs av omvårdnadspersonalen för att säkerställa god kvalitet och ändamålsenliga rutiner i arbetet
- handleda omvårdnadspersonalen samt samarbeta i teamet runt den boende
- hålla i medarbetar- och lönesamtal
- tillsammans med enhetschef ansvara för att gällande lagstiftning, policys, riktlinjer och rutiner följs
- arbeta kliniskt med omvårdnadsansvar, hålla kontakt och stöd till anhöriga
- dokumentation i olika kvalitets- och verksamhetssystem
- medverka i utveckling av verksamheten

Kompetenskrav
- legitimerad sjuksköterska
- god datorvana
- kunskap om HSL och SOL

Som sjuksköterska med arbetsledaransvar tror vi att du är kommunikativ med förmåga att uppmuntra och inspirera. Du bjuder in till dialog för att skapa delaktighet och uppmuntrar till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och innovativa lösningar. Du är resultatorienterad och initiativtagande med ett strategiskt och brett perspektiv på frågorna. Som person är du trygg, har självinsikt och mod att agera efter egen övertygelse. Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med servicemottagaren och övrig personal samt skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
- dokumenterad erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom vård- och omsorgsboende
- minst 3 års erfarenhet som legitimerad sjuksköterska
– fördjupad utbildning i demensvård
– geriatrikutbildning
– kunskap och erfarenhet av dokumentationssystem, t.ex. Treserva, Meddix, Pascall, Senior Alert
– arbetsledaransvar

Omfattning och tillträde
Tillsvidareanställning 75-100%
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal tjänster: 2
Schemalagd arbetstid dag-, kväll- och helgstjänstgöring

Om arbetsplatsen
Demenscentrum är ett vård och omsorgsboende med 48 platser fördelat på sex grupper; fyra boende grupper har olika specialinriktningar; två grupper för demenssjuka med BPSD symtom, en grupp för personer med frontotemporala symtom och ett boende för yngre med särskilda behov. Demenscentrum har även två grupper för korttidsvård; en för växelvård och en för utredning och i avvaktan på annat boende.

Demenscentrum har ansvar för Örebro kommuns fyra demens dagvårdar med olika inriktningar. Demenscentrum erbjuder handledning, stöd och konsultationer inom demensvården framför allt inriktat mot BPSD problematik och vårdnivåbedömningar inom Örebro kommun. Vi satsar på kompetensutveckling och större delaktighet som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Demenscentrum drivs som intraprenad sedan2009.

Besök gärna våra bloggar:
dagvardsbloggen.blogspot.se
demenscentrum.blogspot.se

Besök vår karriärsida för sjuksköterskor p orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 4 mars

Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Örebro kommun

Ansök härFöretag
Örebro kommun


Plats
Örebro