Specialistläkare , Beroendecentrum , Läkarenhet / LARO - mottagning

LARO-mottagningen är en del av Beroendecentrums öppenvård som bedriver underhållsbehandling för personer med opioidberoende inom Region Örebro län. Vi är en medelstor mottagning med för närvarande omkring 100 patienter i behandling. Efterfrågan på behandling är stor och vi har hela tiden nya sökande patienter till verksamheten.

Vi arbetar i team bestående av läkare, kurator, sjuksköterskor och psykolog. Arbetet styrs utifrån Socialstyrelsens föreskrift HSFL-FS 2016:1. Mottagningen inrättades år 2002 och är belägen på Universitetssjukhusets område.

Arbetsuppgifter:
Uppdraget inom Beroendecentrum passar både nyblivna samt erfarna specialister inom området psykiatri, gärna med särskilt intresse och engagemang för beroendevård/LARO - Läkemedels Assisterad Rehabilitering vid Opioidberoende. Du ser dig som trygg i din yrkesroll, är pedagogisk och tycker om att dela med dig av dina kunskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, framförallt förmågan till samarbete, en god kommunikation och viljan till utveckling.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård gärna med erfarenhet av arbete med LARO-patienter. Vi förutsätter att du är genuint intresserad av området psykiatri/beroendevård samt har ett uttalat intresse för utvecklingsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet från flera olika verksamheter såsom medicin, psykiatri och allmänmedicin. Du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete, där patienten är i fokus. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper.

Jourverksamheten för område psykiatri utgår från psykiatriska akutmottagningen i Örebro där individuella önskemål tas i beaktande, Beroendecentrum har under helgtid en egen bakjourslinje för de patienter som vårdas inom vår heldygnsvård. Språknivå C1.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring

Tillträde:
Snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Stefan Stjernström, verksamhetschef
Telefon: 0720-83 62 52

Spyridon Kilaidakis, chefsöverläkare
Telefon: 073-813 36 00

Facklig företrädare:
Teresa Jansen, Läkarförbundet
Telefon: 019-602 28 79

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2019-05-15

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Beroendecentrum är en del av den specialiserade psykiatrin som utreder och behandlar personer med beroendeproblematik och samtidig psykisk ohälsa. Verksamheten omfattas av både öppen- och slutenvård som till exempel allmän-, ungdoms-, kvinno-, neuropsykiatrisk, körkorts, dopningsmottagning, mottagning för läkemedelsberoende, en enhet för samverkan mot alkohol och droger i trafiken samt LARO-, psykolog och psykoterapeutenhet. Slutenvården består av en vårdavdelning och en tillnyktringsenhet. Tillsammans är vi runt 150 medarbetare som arbetar med gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan samt jobbar för att främja närståendes delaktighet i vården.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fem verksamhetsområden alla med stort fokus på etik och samverkan samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.
Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen.

Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Region Örebro län

Ansök härFöretag
Region Örebro län


Plats
Örebro