Stödpedagog / stödassistent

Osby kommun ligger i nordöstra Skåne, i hjärtat av Sydsverige med goda kommunikationer som gör det lätt att pendla.

Söker du ett givande och intressant arbete med möjlighet att utvecklas i din roll? Då har vi jobbet du söker!

Som medarbetare är du en viktig del av dagens och framtidens utveckling. Vi finns där våra medborgare finns, vi påverkar och gör skillnad i människors vardag varje dag. Vi anser att vi har Sveriges viktigaste jobb!

I Osby kommun tar vi avstamp i en gemensam värdegrund i vår strävan mot att utföra vanliga jobb ovanligt bra.

Vi kan vi vill vi vågar! Vågar du?

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker två vikarierande stödpedagoger/stödassistenter till vår gruppbostad på Industrigatan.

Som stödpedagog/stödassistent kommer du utifrån brukarens önskemål och behov sätta upp mål på ett sätt som stimulerar och utvecklar.
Tillsammans med ditt arbetslag ansvarar du för att ge en god och trygg omsorg samt att planera för och genomföra aktiviteter. Regelbunden utvärdering och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter enligt kommunens riktlinjer. Arbetet innebär oregelbundna tider vardag/helg samt jourtjänstgöring.

Som stödpedagog förväntas du planera, utföra och följa upp arbetsuppgifter tillsammans med arbetslaget så att brukarna får det individuella stöd de behöver. Vara ett stöd till arbetsgruppen i det brukarnära arbetet, till att tillämpa ett pedagogiskt arbetssätt och olika typer av alternativ och kompletterande kommunikation.
Vara ett stöd till arbetsgruppen för att tillämpa ett etiskt förhållningssätt som främjar till detta. Att vara ett stöd i omvärldsbevakning, i att skapa förutsättningar för att tillämpa evidensbaserad praktik och i att använda ett systematiskt arbetssätt.

KVALIFIKATIONER
Kompetenskrav för stödassistent:
Gymnasiekompetens: Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete,
Omvårdnadsprogrammet med specialisering inom programfördjupning "funktionsnedsättning" eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Övrigt meriterande:
Utbildad fritidspedagog, fritidsledare, socialpedagog eller annan pedagogisk utbildning.
Du ska kunna kommunicera på svenska i både tal och skrift.

Grundläggande IT-kunskaper. Som stödpedagog en eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng.
Utbildningen skall ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området. Tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning inom LSS.
Kunskaper och erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik är meriterande. Även kunskap i TSS.

ÖVRIGT
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Om du blir kallad till intervju ber vi dig ta med betygshandlingar.

Vid eventuell anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Osby kommun , Hälsa och Välfärd

Ansök härFöretag
Osby kommun , Hälsa och Välfärd


Plats
Osby