Ungdomsbehandlare / Fältassistent till Sävsjö kommun

Välkommen till ett gott liv i barnvänliga Sävsjö.
En liten kommun med stora möjligheter - mitt i Småland.
Rik på upplevelser, kultur och natur.
Expansivt näringsliv och härliga boendemöjligheter.
Låt dina drömmar få plats - välj Sävsjö!

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som behandlare/fältare innebär att arbeta förbyggande, strukturerat och pedagogiskt med barn, ungdomar och deras familjer utifrån beviljat bistånd från socialtjänsten. Även förebyggande arbete som uppsökande verksamhet, rådgivning och gruppverksamhet förekommer i uppdraget som behandlare/fältare.

Att arbeta som behandlare/fältare genomsyras av respekt för individen, flexibilitet och närvaro. I ditt uppdrag som behandlare/fältare arbetar du både självständigt och i team beroende på ärendets karaktär. Fokus ligger på att barnets/den unges behov är i centrum och uppdraget utförs såväl i individens egna hem som i verksamhetens lokaler. Den del som rör fältarbete sker i de miljöer där ungdomar främst vistas som t ex. skola, fritidsgård mm.

Ditt arbete dokumenterar du enligt de föreskrifter som råder och utförs enligt den planering som gjorts tillsammans med barn, ungdom, familj och ansvarig socialsekreterare.

Arbetstiden är förlagd till dagtid men återkommande kvälls- och helgarbete förekommer i fältarbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen, beteendevetenskapligexamen, pedagogisk högskoleutbildning eller annan av arbetsgivaren likvärdigbedömd högskoleutbildning. Flerårig erfarenhet av socialt och/eller pedagogiskt arbete är meriterande

Du har erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och deras familjer samt har goda kunskaper kring anknytning, samspel och beteendeproblematik.

Du är en flexibel och modig person med god samarbetsförmåga som på ett strukturerat och självständigt sätt kan arbeta med barn, ungdomar, familjer och deras nätverk. Du är van att arbeta på uppdrag av andra, mot genomförandeplanens mål samt utvärdera dessa.

Du har god förmåga att skapa relationer, är ansvarsfull och har nått en personlig mognad. Du är en person som vågar tänka utanför boxen och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.
Du har intresse av att tillsammans med arbetsgruppen utveckla och driva enhetens arbete framåt.

Meriterande är MI, Repulse, erfarenhet av neuropsykiatriska diagnoser och hur man kan arbeta mot denna målgruppen.
Du ska ha god datorvana och kunna behärska det svenska språket väl i både tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du erbjuds en utvecklande arbetsplats med regelbunden extern handledning och fortbildning.

Körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga Jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Sävsjö kommun , Individ - & Familjeomsorg

Ansök härFöretag
Sävsjö kommun , Individ - & Familjeomsorg


Plats
Sävsjö