Skolsköterska till centrala barn - och elevhälsan

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan.

Som skolsköterska i Sigtuna kommuns centrala elevhälsa är du en del av ett expansivt och nytänkande arbetslag bestående av psykologer, skolläkare, kuratorer, skolsköterskor och specialpedagoger. Vi arbetar dagligen för att ge eleverna i kommunens alla skolor och förskolor en trygg, frisk och utvecklande vardag.
Varmt välkommen att söka till en elevhälsa som sätter hälsofrämjande arbete i första rummet!

ARBETSUPPGIFTER
I skolsköterskans uppdrag ingår att följa elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbeta hälsofrämjande och förebyggande, genomföra vaccinationsprogram, organisera skolläkarmottagning, följa basprogrammet samt utföra enklare sjukvårdsinsatser. Du kommer att vara en viktig del i det övergripande elevhälsoarbetet där du samarbetar med övrig personal. Du tillhör central elevhälsa, och kommer att vara placerad på en eller flera skolor. Du kommer att få en god och trygg introduktion i arbetet, en mentor samt ett nära samarbete med dina kollegor. Skolsköterskorna har regelbundna träffar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till skolsköterska, barn-och ungdom eller distriktsköterska. Vi ser helst att du ha erfarenhet från arbete med barn och ungdomar. Har du tidigare erfarenhet av arbete som skolsköterska är det meriterande.
Dina personliga egenskaper är viktiga och för att lyckas i rollen som skolsköterska vill vi att du har en god förmåga att skapa kontakter och inge förtroende hos såväl elever, vårdnadshavare som kollegor samt förmåga att organisera och
strukturera ditt arbete. Du bör trivas både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra.

ÖVRIGT
Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Sigtuna kommun , Barn - och elevhälsan

Ansök härFöretag
Sigtuna kommun , Barn - och elevhälsan


Plats
Sigtuna