Skolpsykolog till Centrala barn - och elevhälsan , Sigtuna

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolpsykolog i Sigtuna kommuns centrala elevhälsa är du en del av ett hälsofrämjande, expansivt och nytänkande arbetslag bestående av psykologer, skolläkare, kuratorer, skolsköterskor och specialpedagoger. Vi arbetar dagligen för att ge eleverna i kommunens 16 skolor en trygg, frisk och utvecklande vardag. Vi har vårt kontor i centrala Märsta och dagsläget arbetar fyra skolpsykologer här. Varje psykolog har sina kontaktskolor men har ett nära samarbete med varandra.
Varmt välkommen att söka till en central elevhälsa som sätter det hälsofrämjande arbetet i första rummet!

Din främsta uppgift kommer vara att bidra med psykologisk kunskap kring elevers hälsa, lärande och utveckling i ett hälsofrämjande och förebyggande syfte. Detta sker genom handledning, konsultation och fortbildning av skolpersonal, tvärprofessionellt samarbete i skolornas lokala elevhälsoteam samt genom att vara en del av den centrala elevhälsans utvecklingsarbete i kommunen. I ditt uppdrag kommer det även att ingå utredning inför målgruppstillhörighet inför grundsärskolan ca en dag i veckan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är intresserad av att bidra med psykologisk kompentens för att göra skolan till en plats där alla elever kan utvecklas, känna sig trygga och må bra. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av handledning, arbete inom elevhälsa, beteendeanalys, lågaffektivt bemötande, hälsofrämjande arbete, arbete med barn och ungdomar samt organisationspsykologi.

Vi söker dig som är legitimerad psykolog, vill jobba hälsofrämjande och är bekväm med att göra begåvningsutredning inför målgruppsbedömning. Tjänsten är 75%-100%. Utdrag ur belastningsregistret är ett krav för anställning.

ÖVRIGT
Semestertjänst eller uppehållstjänst kan erbjudas. (Uppehålltjänst innebär i praktiken ledigt ca 2,5 veckor över jul och 7 veckor under sommaren.) Individuell lönesättning tillämpas. Friskvårdsbidrag om 1200 kr per kalenderår och 39 timmars arbetsvecka som heltidsanställd. Vi har rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Sigtuna kommun , Barn och ungdomsförvaltningen

Ansök härFöretag
Sigtuna kommun , Barn och ungdomsförvaltningen


Plats
Sigtuna