Veterinär till Distriktsveterinärerna Söderköping

Distriktsveterinärerna som är en del av Jordbruksverket finns över hela landet och har som uppdrag att bidra till ett gott djurskydd samt säkra tillgången till veterinär service. Förutom att vi levererar samhällstjänster inom smittskydd- och djurskydd erbjuder vi kvalificerad allmänpraktik för lantbrukets djur, häst och smådjur. Det är ett utmanande uppdrag som innebär att många av våra 500 kompetenta och engagerade medarbetare är tillgängliga året runt, dygnet runt för att kunna erbjuda vård.

Inom Distriktsveterinärerna kan vi erbjuda dig en mängd utvecklingsmöjligheter, delaktighet och framförallt många trevliga kollegor. Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Då kan du ta chansen att jobba inom en unik och varierande verksamhet där du får vara med och göra skillnad.

Vill du jobba i ett praktikområde som sträcker sig från Kolmårdens djupa skogar förbi den vackra knutpunkten Norrköping, genom den mysiga småstaden Söderköping, en avstickare in i det fotbollsgalna brukssamhället Åtvidaberg och sedan ner till den underbara sommarorten Valdemarsvik utmed Blå Kusten? Önskar du jobba med djuren och därmed också kunden i centrum så passar du bra hos oss. Det är viktigt att alla medarbetare är kompetenta och engagerade men också att de passar in i arbetsgruppen. Eftersom vi har en bred verksamhet med dagligt samarbete mellan alla mottagningar i praktikområdet så får du tillgång till många kunniga kollegor, vilket ger en kontinuerlig kompetensutveckling. Du får ett omväxlande och intressant arbete med modern utrustning och individuell utvecklingsmöjlighet. Alla medarbetare har en kompetensplan gällande kurser och auskultation, baserad på egna önskemål och praktikområdets behov.

ARBETSUPPGIFTER
På mottagningen i Norrköping är det fem veterinärer. Där arbetar vi mest i fält, drygt hälften häst, produktionsdjuren och smådjur omfattar ungefär lika mycket av den resterande delen. Vi har en modern mobil röntgen och ett nytt ultraljud. Utrustning på mottagningen i Norrköping räcker till enklare operationer på smådjur, där vi har en stadig kundkrets. Nästa mottagning är Söderköping som ligger endast 1,5 mil söderut och där finns en modern smådjursmottagning med gasnarkos, digital röntgen, tandröntgen, tandunit, ultraljud och framför allt en god kompetens bland de sex veterinärer som arbetar i huvudsak där. Vi har samma arbetsgrupp som bemannar Åtvidaberg med en veterinär varje dag och vi har två veterinärer till som mestadels arbetar i Valdemarsvik. De mottagningarna har ungefär hälften smådjur och hälften häst. I praktikområdet arbetsgruppen finns totalt tre stycken leg djursjukskötare och sex djurvårdare.

Vi arbetar med beredskap där vi möter akut sjuka djur av alla möjliga slag. En självutvecklande och intressant del av det veterinära arbetet. Distriktsveterinärernas organisation arbetar ständigt framåt med att underlätta nattberedskapen för den enskilde veterinären utan att för den skull minska servicen till djurägarna. Det är alltid två stycken veterinärer som har beredskap i nom praktikområdet. Vi samarbetar också över gränserna till närliggande praktikområden vid behov.

Placeringsorten är i Söderköping, men bostadsort kan vara i hela praktikområdet. Tjänstgöring i hela praktikområdet kommer att schemaläggas och förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en veterinär som tillsammans med sina medarbetare vill driva verksamheten framåt, mot gemensamt satta mål. Kan vara en fördel att ha arbetat hos Distriktsveterinärerna tidigare. Det är positivt med en bred kunskapsnivå inom flera djurslag, men framförallt ser vi att intresset av att utveckla sig finns och att du passar in i arbetsgruppen.

En tydlig och rak kommunikation mot våra kunder och dina kollegor är en självklarhet. Likaså ett öppet och ärligt sinne med respekt för andras åsikter.

Här vill vi ha dig som vill vara en aktiv del i arbetslaget och som gärna delar med sig av sin kompetens. Att kunna prioritera sina arbetsinsatser utifrån behoven i verksamheten och ha mottagningens och arbetslagets bästa för ögonen är en självklarhet. Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga, personlig lämplighet och social kompetens.

Svensk veterinärlegitimation och B-körkort är ett krav.

Vi arbetar med löpande urval.
Varmt välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
Vi bryr oss om vår personal därför ger vi alla medarbetare inom Distriktsveterinärerna möjlighet att ta del av olika förmåner. Några exempel är 28-35 dagar semester beroende på din ålder samt friskvårdsbidrag. För dig som förälder har vi bra villkor för att hitta en bra balans mellan arbetsliv och familjeliv, vi erbjuder bland annat föräldrapenningtillägg och möjlighet att reducera din arbetstid fram till dess att barnet är tolv år.

Vi eftersträvad mångfald bland våra medarbetare.

Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift.

Inför rekryteringsarbetet har Distriktsveterinärerna tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Hos Distriktsveterinärerna använder vi e-rekrytering genom Offentliga Jobb för att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet med ansökningshandlingarna. När du en gång fyllt i dina uppgifter kan du enkelt söka andra jobb som du är intresserad av, utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Tack för att du söker genom Offentliga Jobb!Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Jordbruksverket , Distriktsveterinärerna Region Syd

Ansök härFöretag
Jordbruksverket , Distriktsveterinärerna Region Syd


Plats
Söderköping