Boendestödjare natt 74% , Funktionshinderomsorg

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss?

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med 35 000 invånare i hjärtat av Mälardalen.
Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället.
Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare.

Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt – nu och i framtiden.
Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet,
Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter.

Tillsammans gör vi varandra bättre!

Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Utgångspunkten för arbetet som boendestödjare är Strängnäs kommuns vision, majoritetsförklaring, brobygge, verksamhetsplan och underliggande policys och riktlinjer.

Vision
Tillsammans med invånarnyttan i fokus, skapar vi framtidens hållbara kommun i hjärtat av Mälardalen

Verksamheten utför insatser till personer med funktionsnedsättning. Enhetens inriktning är bostad med särskild service inom LSS. Till området hör 2 gruppbostäder och 1 Serviceboende. Alla brukare har egen lägenhet och tillgång till en gemensamhetslokal. I området finns en kvalitetssamordnare som arbetar med brukarfokus och finns som stöd för medarbetarna kring dokumentation och arbetssätt. En administrativ samordnare koordinerar scheman och bemanning.

Vi söker nu en engagerad och utvecklings intresserad natt medarbetare på 74 %.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat
- att ge praktiskt stöd vid personlig omvårdnad, måltider, städning, tvätt samt övrigt förekommande sysslor som ingår i ett hushåll, allt utifrån brukarens behov och önskemål, enligt beviljat uppdrag och upprättad genomförandeplan
- skötsel av allmänna utrymmen såsom exempelvis gemensamhetsutrymme, tvättstuga och personalrum
- vissa medicinska arbetsuppgifter. Det kan vara handräckning vid egenvård samt arbetsuppgifter delegerade av hälso- och sjukvårdspersonal
- att följa basala hygienrutiner och föreskrifter.
- att använda hjälpmedel och medicintekniska produkter. Du ansvarar för att följa de instruktioner som delgivits av förskriven personal. Detta gäller personligt utskrivna hjälpmedel som finns samt de som tillhandahålls ur arbetsmiljösynpunkt
- att du använder ett ergonomiskt arbetssätt och informera chef vid behov av mer kunskap och vid brister i arbetsmiljön.

Ett pedagogiskt arbetssätt med brukaren i fokus är själva kärnan i arbetet, där det personliga mötet präglas av delaktighet, respekt och integritet.

Du ska stötta och motivera brukaren så att denne kan bibehålla och utveckla intressen och färdigheter samt skapa och upprätthålla sociala kontakter. Som boendestödjare är du kontaktpersonal till en eller fler brukare och har då ett speciellt ansvar.

I tjänsten ingår att du som medarbetare hanterar din schemaläggning enligt rutin i datasystemet Timecare samt i nästa steg är engagerad i att korrigera schema tillsammans med kollegor utefter brukarnas behov (graf).

I arbetet ingår även att kunna ledsaga på fritidsaktiviteter så som promenader, cykelturer, simma/bada, nöjesfält, båt och kortare semester resor, samt andra fritid/kulturaktiviteter.
På aktuell arbetsplats finns 6 lägenheter på gruppbostaden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som

- är utbildad behandlingspedagog, förskolelärare, specialpedagog, är barnskötare eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
- har mycket god datorvana och dokumentationsvana
- kan behärska det svenska språket i tal och skrift
- är lugn och kan agera snabbt på oförutsägbara händelser
- kan arbeta självständigt och kan skapa ett stöd i vardagen för att stärka livskvalité för den enskilde
- kan stödja, vägleda och handleda
- har förmåga att inge trygghet, är stabil och har tålamod
- har ett professionellt förhållningssätt och samverka med närstående och andra yrkesgrupper
- har god samarbetsförmåga
- är flexibel, lyhörd och har ett positivt förhållningssätt
- har yrkeserfarenhet inom området LSS.

Det är meriterande om du har
- tidigare erfarenhet av arbete inom funktionsnedsättning, t.ex. autism samt att du har kunskap om pedagogiskt anpassat arbetssätt.
- erfarenhet av att arbetat natt inom LSS
- erfarenhet av att arbetat med funktionsnedsatta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar kommunens värdegrund, utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet.

Välkommen med din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Vid anställningsintervju ber vi dig att visa giltig legitimation.

Innan anställning ber vi dig som söker arbete att lämna in utdrag från belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia.

Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Strängnäs kommun , Boende

Ansök härFöretag
Strängnäs kommun , Boende


Plats
Strängnäs