Stödpedagog

Bladvägens gruppboende är ett boende för unga vuxna, beläget i natursköna katrinedal, Vänersborg. Här bor 6 personer och vi är 9 personal. Till vårt härliga gäng söker vi nu en ny kollega.

Vi söker dig som varje dag vill använda din förmåga att lyssna in, reflektera och ge rätt insatser för att göra livet värdefullt för andra människor. Vi har fokus på hållbarhet, kvalité och gemenskap.

På socialförvaltningen upplever du trygghet och tillit genom att vi har kompetens och engagemang. Förvaltningen ska alltid präglas av respekt, omtanke och dialog. För oss är relationer en framgångsfaktor. Det gör Vänersborgs kommun attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.

ARBETSUPPGIFTER
Att tillsammans med enhetschef, verksamhetsledare och stödassistenter arbeta enligt de mål och riktlinjer som gäller för verksamheten. Du ska utifrån varje persons behov ge stöd i den enskildes vardag genom tydliggörande pedagogik och arbeta i enlighet med individuella genomförandeplaner och rutiner. Stödet kan röra alla delar som hör livet till t.ex. kommunikation, matlagning, dusch, tvätt, städ och olika aktiviteter med mera.

Samarbete med anhöriga, företrädare och andra viktiga personer runt den enskilde ingår i uppdraget.

I stödpedagogens arbete ingår också att:
•Delta i det dagliga arbetet och arbeta utifrån uppgjorda rutiner
•Följa upp och utvärdera verksamhetens metoder
•Implementera nya forskningsrön och metoder
•Vara delaktig i att utveckla personalens kompetens
•Vara ett stöd till kontaktpersonal vid arbetet med genomförandeplaner och målarbete
•Stötta personal i arbetet med social dokumentation/HSL i Lifecare

KVALIFIKATIONER
Du ska ha erfarenhet av arbete med och kunskap om personer med intellektuella och/eller psykiska funktionsnedsättningar. Vi förutsätter att du har en positiv människosyn, är flexibel och lyhörd samt har förmåga att arbeta både enskilt och i grupp.

Du ska ha eftergymnasial utbildning inom området funktionsnedsättning och/eller socialpsykiatri, minst 200 yrkeshögskolepoäng eller 60 högskolepoäng.

Schemalagd arbetstid vilket innebär dag, kväll och helg.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav. Du behöver också körvana av både bil och cykel.

Vid anställning kommer arbetsgivaren begära utdrag ur Belastnings- och misstankeregistret.

Rekrytering kommer att påbörjas under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan.

ÖVRIGT
Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.

Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på www.vanersborg.se/jobb

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du på www.vanersborg.se/fackligaorganisationer

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Vänersborgs kommun , Socialförvaltningen

Ansök härFöretag
Vänersborgs kommun , Socialförvaltningen


Plats
Vänersborg