Arbetsterapeut

Hälso- och sjukvårdsenheten

I Västerviks kommun värnar vi om varje medarbetares arbetsmiljö. Vi vill att alla medarbetare ska trivas och utvecklas i sin yrkesroll. Hos oss ska alla gå till jobbet med en positiv känsla.

I kommunen arbetar vi bland annat med pedagogik, vård och omsorg, samhällsbyggnad, kultur, räddningsarbete och arbetsmarknad. Vi har jobb som är inspirerande och meningsfulla. Vi skapar livskvalitet och gör skillnad för människor varje dag.

Vill du ha ett jobb där din insats är betydelsefull för andra människor? Då passar du hos oss!

Västerviks kommun arbetar vi med hemrehabilitering och aktiverande förhållningssätt vilket innebär att vård- och omsorgspersonal tillsammans arbetar för att patienten ska öka/bibehålla kroppsliga och psykiska funktioner. Det finns resurser för att arbeta med hemrehabilitering, på riktigt!

Vi arbetar i geografiska team där fysioterapeut, arbetsterapeut, sjuksköterska, omsorgspersonal, enhetschef och biståndshandläggare ingår.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med bedömning och behandling av såväl fysiska som psykiska funktioner. Rehabiliteringen sker i patienternas egna hem eller på korttidsvistelsen. Målet med rehabiliteringen är att patienterna blir så självständiga som möjligt för att minska hemtjänstinsatser och hjälpmedelskostnader. Hjälpmedelsutprovning, bedömning gällande bostadsanpassning, handledning och instruktion till omsorgspersonal/närstående ingår också i arbetet.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet. Arbetet ställer höga krav på såväl självständighet, samarbetsförmåga och empatisk förmåga. Eftersom arbetet är fritt krävs det att du sätter igång aktiviteter och är flexibel. För att trivas hos behöver du vara intresserad av att vara med och utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor och dig själv som individ.

Du har B-körkort och är aktiv bilförare.

Övrigt
Arbetet som arbetsterapeut i Västervik kommun är full av utmaningar. Ingen dag är den andra lik, alla patienter är unika. Och det är precis därför vi har så roligt på arbetet!

Förutom ett fritt och varierande arbete, kunniga och trevliga kollegor erbjuds du en mentor under ditt första år som anställd. Det finns möjlighet till flextid. Personalvårdserbjudande som ger fria bad i kommunens simhall samt friskvårdsbidrag är övriga förmåner du får ta del av. Här finns en personal- samt konstklubb som anordnar olika aktiviteter till rabatterade priser.

Läs mer om vad Västerviks kommun kan erbjuda dig som anställd hos oss www.vastervik.se/jobba-hos-oss (http://www.vastervik.se/jobba-hos-oss) Välkommen med din ansökan!

Information
Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Västerviks kommun

Ansök härFöretag
Västerviks kommun


Plats
Västervik