Elevassistent

Förskolan Arabia

I Västerviks kommun värnar vi om varje medarbetares arbetsmiljö. Vi vill att alla medarbetare ska trivas och utvecklas i sin yrkesroll. Hos oss ska alla gå till jobbet med en positiv känsla.

I kommunen arbetar vi bland annat med pedagogik, vård och omsorg, samhällsbyggnad, kultur, räddningsarbete och arbetsmarknad. Vi har jobb som är inspirerande och meningsfulla. Vi skapar livskvalitet och gör skillnad för människor varje dag.

Vill du ha ett jobb där din insats är betydelsefull för andra människor? Då passar du hos oss!

Förskolan Arabia är centralt belägen i Västervik, med närhet till härlig natur.

Vi strävar efter att se barnens alla kompetenser, lyfta fram deras talanger och tidigt börja träna social kompetens och empatisk förmåga. Barnen ska känna sig så trygga att de vågar uttrycka vad de tycker, känner och vill. Förstå allas lika värde.

Vår vision inom Barn- och utbildningsförvaltningen är:

KOMPETENS FÖR LIVET Lust att lära – rätt att lyckas. Alla barn och elever är nyfikna, kreativa och tänkande. Hos oss har alla en känsla för tolerans och solidaritet. Vi möter barn och elever med höga förväntningar. Vi tror på deras förmåga att lyckas i lärandet för livet. I vårt arbete är mötet med barn och elever, undervisning, medarbetarskap och ledarskap centrala delar för att nå vår vision.

Vi söker nu en elevassistent till Förskolan Arabia.

Dina arbetsuppgifter
Som elevassistent arbetar du med att stötta elevers utveckling och lärande. I denna tjänst kommer du att vara med under dagen på förskolan och stödja ett barn med särskilda behov. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga pedagoger i verksamheten. I ditt ansvar ligger att skapa goda relationer till elever, föräldrar och kollegor. Du är en vuxen förebild för alla elever på skolan.

Dina arbetsuppgifter innebär att enskilt och tillsammans med övriga pedagoger på skolan planera, genomföra och utvärdera arbetet enligt skolans styrdokument och med vår vision i sikte.

Din kompetens
Vi söker dig som har gått barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom pedagogik, socialt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Det är ett krav för tjänsten att du har utbildning i eller erfarenhet av att arbeta med tecken som stöd. Erfarenheter av pedagogiskt arbete med barn som har särskilda behov är meriterande. Vi ser det även som meriterande ifall du har utbildning inom teckenspråk.

För att passa för uppgiften behöver du ha lätt för att samarbeta och skapa relationer med andra. Du behöver ha god förmåga att samarbeta, vara lyhörd och ha lätt för att sätta dig in i andra människors perspektiv. Du behöver vara trygg i dig själv, stabil och ha god självinsikt. Det är viktigt i rollen att du har en väl utvecklad pedagogisk förmåga. Du har god förståelse för hur barn och ungdomar tar till sig kunskap och om olika förutsättningar för lärande.

Övrigt
Tjänsten omfattas av registerkontroll. Sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Behöver du hjälp att hitta bostad försöker vi hjälpa dig med det. Inflyttarservice i Västerviks kommun hjälper till med tips, information och kontakter för arbete, bostad, skolor med mera. Inflyttarservice anordnar också återkommande träffar för nyinflyttade för att ge möjlighet att lära känna nya människor och en snabbare väg in i livet i Västervik.

Läs mer om vad Västerviks kommun kan erbjuda dig som anställd hos oss www.vastervik.se/jobba-hos-oss (http://www.vastervik.se/jobba-hos-oss).

Vi tillämpar löpande urval under ansökningstiden, skicka gärna in din ansökan redan idag!

Information
Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Svenskavardjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Västerviks kommun

Ansök härFöretag
Västerviks kommun


Plats
Västervik